Second Life

-

 

Hoe zou je een aanpak kunnen maken om gebouwen van het Rijksvastgoed bedrijf geschikt te maken voor 2050?

Het rijksgebouw staat voor een grote vernieuwingsopgave. Deze transitie van werkgebouwen uit de jaren 1965-1995 vraagt om geïntegreerde, energie producerende, aanpasbare, architectonisch hoogwaardige voorbeelden. Voor een vijftal representatieve casestudies wordt in opdracht van ARBM samenwerking met onderzoekers en studenten van de TU Delft een verkennend onderzoek gedaan naar de oorspronkelijke, huidige en toekomstige betekenis en mogelijkheden voor herontwikkeling: ‘een tweede leven’. Doel hiervan is inzicht te verkrijgen in technische vernieuwing in relatie tot culturele en toekomstige gebruikswaarde. Ten behoeve van de levenscyclus wordt een ‘set of rules’ gemaakt die dient voor toekomstige ontwikkeling en bijdraagt aan goede architectuur.

De beste plannen zijn getoond op de gevelbeurs 2020 in Rotterdam.