GARDEN CITY .20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garden City 2.0

Gardencity 2.0 is een gedachte die op basis van eigenheid van de plek in een samenhangend en hernieuwd landschap voorziet. De Brunsummerheide is verbonden met de omliggende kernen door introductie van thematische zichtlijnen in alle windrichtingen. Twee nauwkeurig ingepaste cirkels versterken de eenheid in het gebied. Door nieuwe (fiets)infrastructuur wordt de gebruikswaarde en de toegankelijkheid van het totale gebied verhoogt. Bamboe torens herinneren aan het silhouet van het verdwenen mijnlandschap.

Deze nieuwe oriÎntatiepunten staan verschillende gebruik toe: van energieopwekking tot verblijf voor inspirerende ontspanneing of huisvesting van nieuwe productiemethoden.

Garden City 2.0 is een ruimtelijk frame dat vernieuwende interventies samen met verschillende partijen mogelijk maakt.

Garden City 2.0: een groene, meerkernige stad in een landschap, waar de schoorsteen weer rookt. Met het maken van de bakens wordt een concrete en markante uitdrukking gegeven aan de transformatie van het Parkstadgebied in aanloop naar een gestructureerde en samenhangende regiostad. De torens vormen een startsein van waaraf de ontwikkelingen in het gebied te volgen zijn.