Stemvorkbrug aan Grauwaartsingel

-

 

250 stalen stemvorken maken samen in een lichte curve de hoofd fietsverbinding tussen Grauwaart en het nieuwe centrum van Leidsche Rijn. Het masterplan van JCAU voorziet in een singelgracht, die de wijken enerzijds verbindt door de waterpartij en anderzijds verdeelt. Het brugontwerp anticipeert hierop met het landhoofd in het groen en de verholen roloplegging aan de kade. Het brugdek bestaat uit een horizontale betonnen schijf op een woud van kolommen, waaraan de stemvorken bevestigd zijn en waarbij verankering, vorm en ritmiek de sier maken. bekijk hier de ontwikkeling van de stemvorkmodule 

 
Stemvorkbrug

Afmeting: 40 meter
Locatie: Utrecht, Leidsche Rijn Centrum
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

Team: AnnA i.s.m. JCAU en Lodewijk Baljon landschapsarchitecten